-----

Администратора не носи отговорност за публикациите които са без регистрация в самия блог, за проблеми или въпроси пишете на

Вторник, 14 Август 2012 09:06

82 автомобила проверени в акция за пияни водачи, съставиха 12 акта

Специализирана полицейска акция за водачи, употребили алкохол, проведоха полицейски служители в малките населени места на територията на Общините Велико Търново, Свищов и Елена. Проверени са 82 моторни превозни средства и 105 души, от които 11 криминално проявени. Съставени са 12 акта. Наложени са 11 глоби по фиш.

Неправоспособен  криминално проявен водач е бил задържан вчера вечерта от автопатрул в Павликени. Около 22.20 часа е спрян за проверка лек автомобил "Опел Вектра", управляван от 24-годишен мъж от с. Върбовка. Той е с влязло в сила наказателно постановление в едногодишен срок от наказването му по администативен ред за същото деяние. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Срещу него е образувано бързо производство. Взета му е мярка за неотклонение „подписка".

Darik News

Вторник, 14 Август 2012 08:57

Мини-мис и мини-мистър избраха в Стражица

С много емоции, настроение и при голям интерес премина в събота вечер първото издание на конкурса „Мини-мис и мини-мистър" в Стражица, който е част от тържествата за празника на града - Свето Успение Богородично. Спортната зала бе препълнена и едва побра всички желаещи да гледат детския конкурс за красота. По регламент в надпреварата се включиха малчугани на възраст от 3 до 9 години, като момиченцата бяха 22, а момчетата- само пет.

Чаровни, притеснени, оригинално гримирани и фризирани, малките кандидати за короната на красотата бяха поощрявани и наставлявани от майки и баби, преди да излязат на червения килим. Те бяха извеждани на сцената от две девойки, костюмирани като феи, а там беседваха с професионална аниматорка и оперна певица, които водеха изкусно шоуто.

Участието на малките кандидати за мис и мистър премина в два кръга. В първия всеки един от тях дефилираше на сцената и се отговаряше на няколко въпроса, като част от тях показаха артистичен талант, изпълнявайки стихотворение или песен. В този кръг журито оценяваше сценично поведение, артистични умения и талант. Вторият кръг трябваше да оцени музикалност, пластичност и танцови умения на малчуганите. В него хлапетата танцуваха под звуците на популярни шлагери.

Седемчленно жури, с председател Борислав Иванов от великотърновския театър, включваше още заместник-кмета на Стражица Йордан Димитров, собственик на модна агенция, представител на Агенция за закрила на детето, стилист- коафьор, педагог и директора на Общинския детски комплекс в града, както и представител на световноизвестна козметична компания.

Конкурсът вдигна градуса на настроението, като участниците бяха подкрепяни от роднински агитки в публиката и всички бяха аплодирани бурно. Част от децата не успяха да скрият своето притеснение, но това ги правеше още по-чаровни. Сред участниците имаше деца с изразителен артистичен талант, които публиката подкрепи категорично. Състезанието бе много оспорвано.

Председателят на журито призна, че всички са били много затруднени при избора. Наградата на публиката бе присъдена на 4-годишната Ивайла Димитрова. Първи подгласник на мини-мистър Стражица стана Михаил Добрев, а втори подгласник - Никълъс Иванов.

За мини-мистър Стражица бе избран 7-годишният Даниел Цонев. Първата подгласничка на мини-мис Стражица бе Преслава Георгиева, а втора подгласничка стана Радостина Маринова. За мини-мис Стражица журито единодушно обяви 5-годишната Преслава Ганчева.

Кметът на Стражица инж. Детелина Борисова лично окичи с коронки малките красавици и сложи ленти на победителите. Мини-мис и мини-мистър получиха и мобилен телефон от спонсори. Инж. Борисова връчи поощрителни награди на всички участници.
След края на конкурса започна концерт с участието на популярната попизпълнителка Марияна Попова, „Гласът на България" Стелияна Христова, Божомил Бонев от „Х фактор", Иван Иванов, финалист в детската Евровизия и формация „Нова музика". Концертът и наградите за малките участници в конкурса бяха изцяло поети от спонсори, предимно местни фирми.
Неделя, 12 Август 2012 08:08

Пътните инциденти през изминалото денонощие и информация за пътната обстановка в страната

Републиканските пътища са проходими. Пътните настилки в страната са влажни, на отделни места мокри.

Считано от 12.04.2012 г. до 30.09.2012 г. в интервала от 16.00 ч. до 22.00 ч. за последния работен ден и за последния почивен ден от седмицата се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа, както следва:1. Автомагистрали; 2. Пътища I-ви клас; 3. Пътища II-ри клас в участъците: ІІ-55 Дебелец-Гурково, ІІ-66 Ст. Загора- Сливен, ІІ-99 Бургас-Царево, ІІ-11 и ІІ-15 Оряхово-Мизия, ІІ-86 Пловдив-Смолян, ІІ-19 Симитли-Гоце Делчев, ІІ-18 Околовръстен път София, ІІ-29 Добрич-границата с Р. Румъния
ЗАБРАНАТА се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден. Тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.
Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата I-ви клас и тези с европейска номерация.
В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.
Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий от 13.00 до 21.00 часа. По време на забраната, автомобилите изчакват извън платното на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Изключение от описаната по-горе забрана се прави за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Забраната се прекратява не по-рано от 01.09.2012 г.
При въвеждане на забраната в дадена област, да се въвежда забрана и в съседните области ,независимо от различията в температурата на въздуха в областите.

- АМ ,,Тракия” – на места мокра пътна настилка. Област Ямбол: ВОД на МПС по време на строителството АМ „Тракия”, п. в. при км 276+487,90 с път II-53, както следва: п.в. на АМ „Тракия” с път II-53 при км 277+766-път II-53-п.в. между път I-6 и път II-53-път I-6-АМ „Тракия”-гр. Бургас и обратно. Област Пазарджик: Ремонт на СПО на км 56+055 среда.
-АМ „Хемус” - на места мокра пътна настилка. Област Варна: във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня”, е затворено лявото платно от п. в. „Суворово” до п. в. „Неофит Рилски”, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна. Област Шумен- От п. в. Каспичан до п. в. Ветрино. Затворено дясното платно, като движението е пренасочено по път І-2 Русе-Варна през Нови пазар-Ветрино и по път ІІІ-208 „Ветрино-Провадия” до п.в. Ветрино.
- АМ ,,Марица” – на места мокра пътна настилка.
- АМ ”Люлин” – мокра пътна настилка.

Опасност от падащи камъни има: - Искърско дефиле; Кресненско дефиле; проход на Републиката; път І-1 /Е-79/ Мездра-Ботевград и Видин-Монтана; път I-4 София-Варна при с. Пролаз и Коритна-Български Извор-Микре; път I-5 /Е 85/ В. Търново-Дряново-Габрово-Шипка; път І-6 София-Карлово-Бургас „Козница” и „Стражата”; път ІІ-19 Симитли-Г. Делчев; път II-35 Троян-Кърнаре; път II-37 Пещера-Батак - Ш. Поляна; път ІІ-62 Самоков-Дупница /местност Дервена/; път ІІ-82 Самоков -София /Г.Окол-Пасарел-Кокаляне/; път II-84 Варвара-гара Костандово /кръстовище за Св. Петка/; път ІІ-86 Асеновград-Смолян; път ІІІ-102 Превала-Монтана; път ІІІ-104 Бобошево-Четирци; път ІІІ-107 Рила-Рилски Манастир; път ІІІ-488 Градец-Ичера-Сливен;път ІІІ-601 Горановци-Олтоманци; път ІІІ-606 в района на Копривщица; път ІІІ-622 Дромухар - Ваксево; път III-842 Юндола-Голямо Белово; път ІІІ-861 Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец; път ІІІ-865; Стояново-Ардино; път ІІІ-866 „Смолян-Кричим-Стамболийски-І-8”; път ІІІ-3011 стената на яз. Ал. Стамболийски.


Затворени проходи:
- “Златишки проход” - затворен за МПС.
- “Твърдишки проход” - път ІІІ-662 Твърдица-Елена – затворен за МПС.
- “Върбишки проход” – отворен.
- “Троянски проход” – отворен.
- “Дюлински проход” - – затворен за товарни МПС .Обходен маршрут Варна – Обзор ,Слънчев бряг.
- “Айтоски проход” – затворен за движение на МПС над 20 т. – стоманен мост на р. Казан дере.
- проход “Вратник” – ІІ-53 /Сливен-Елена/ забранено за движение на товарни МПС над 10 т., от граница В. Търново – гр. Сливен.
- проход “Шипка” - път І-5/Е-85/, забрана за МПС над 10 т. - Срок до 31.03.2013 г.
- проход “Петрохан” – път ІІ -81 Забранено движението на ППС с тегло над 10 т.

БЛАГОЕВГРАДСКА ОБЛАСТ
Затворен за движение е път ІІІ-108 „Делчево - Петрич” поради аварирал мост. Движението се осъществява по обходен маршрут - през пътен възел „Марикостиново” и пътен възел „Марино поле”. път ІІ-84 Юндола-Разлог, участък: отклонение за Елешница-отклонение за с. Баня-затворен за движение на МПС. Движение по обходен маршрут през с. Баня по път ІІ-19 през Елешница и включване на движение по път ІІ-84;
Ограничения за движение на МПС: Път ІІ-84 Якоруда – Разлог- на мост при км 100+463 поради отцепване на тротоарните конзоли от двете страни на моста, движението е урегулирано еднопосочно с необходимите пътни знаци и ограждения и с предимство на идващите МПС от гр. Якоруда.

БУРГАСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци път : пътно кръстовище на път II-99 Созопол-Приморско
Ограничения за движение на МПС : път ІІІ-7306 Черница -Сунгурларе-Чубра забранено е движението на МПС с тегло над 10 т.; път ІІ-99 Бургас-Созопол-надлез при п.в. „Ченгене скеле” - забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т по надлеза, по който преминава ведомствения път, поради авария на носещата конструкция. II-79 Елхово- Бургас рехабилитация – 30.10.12 г. , I-9 Бургас – Малко Търново рехабилитация – 29.10.12 г път ІІІ-208 Провадия – Айтос – стоманен мост над р . Казан дере – забранено за МПС с тегло над 20 т.; път ІІІ-7306 Черница -Сунгурларе-Чубра забранено е движението на МПС с тегло над 10 т.-срок постоянен; път ІІІ-992 Ясна поляна-Приморско надлез-ремонтни работи; път ІІ-73 Шумен-Карнобат-реконструкция на водопровод в границите на с. Прилеп, с. Лозарево и с. Вълчин, и рехабилитация; път ІІІ-9901 Царево-Резово-затворен за движение на ППС поради реконструкция на пътната настилка-срок 27.07.2012 г и от км 14+000 до км 15+000-рециклиране; път ІІІ-795 при км 47+400-движение по временна пътна връзка, срок 31.12 2012 г.; път ІІІ-906 „Дюлино-Каблешково-Бургас”от км 32+990 до км 33+300 ляво, ново строителство „Изграждане на Джоб стена”- срок 27.07.12г.; път ІІІ 9009 Ново Паничарево-кърпежи.

ВАРНЕНСКА ОБЛАСТ
път път ІІ-29 Добрич-Варна и пътна връзка водеща към летищен комплекс Варна-строително монтажните работи до 31.07.2013 г. Движението на МПС ще се регулира от временна светофарна уредба.; път ІІ-29 Варна-Добрич при км 9+800-активизирано свлачище;

ВЕЛИКОТЪРНОВСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС: път II-53 Елена-Сливен /от п.к. гр. Елена до границата с област Сливен ВОД/-рехабилитация;път ІІІ-551 Дебелец-Средни колиби-Елена забранено е движението на МПС с тегло над 10 т. ІІІ-4073 Царски извор-Драганово-свлачище; път III-407 Стражица-Полски Тръмбеш, след Виноград посока Орловец. ІІ-53 Елена – Сливен – рехабилитация

ВРАЧАНСКА ОБЛАСТ
-път ІІ-16 Ребърково-Елисейна -ремонтни дейности; път ІІ-13 Борован-Бяла Слатина-ремонтни дейности; път ІІІ-101 Враца- Криводол-изкърпване.

ВИДИНСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци път ІІІ-102 Бела – Монтана от с. Грапитово до разклона за с. Орешец – 31.07.12 г.- удължен.

ГАБРОВСКА ОБЛАСТ
път III-4404 Габрово-Дебел дял при км 13+990- ограничение на скоростта поради пропадане на асфалтовата настилка; път III-5006 Габрово-Узана, реконструкция на бул. „Трети март”- движение в едната лента; път III-5502 Ганчовец-Дряново при км 14+116-ремонт мост.

КЪРДЖАЛИИСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС: път ІІІ-5901 Момчилград-Паповица пропадане на пътното платно. път ІІІ-865 Ардино-Кърджали при км 41+136-пропадане на пътното тяло; път ІІ-58 Комунига-Асеновград-почистване на окопи; път ІІІ-5902 Звездел-Конче-Токачка-възстановяване на бетонова стена.

КЮСТЕНДИЛСКА ОБЛАСТ

Затворени пътни участъци: път Е-79 Даскалово–Благоевград при отклонението за с . Тополица – изграждане на АМ “Струма” – до 30.07.2012 г. път ІІІ-623 временно затворен Бобов дол-Жедна свлачище
Ограничения за движение на МПС: път ІІІ-602 Коняво-Горна Козница-Мала Фуча-Бобов дол, свлачище; Е-79 при км. 320+10 на АМ “ Струма” – 01.11.12г; при км. 315+720, км.318+10 и км. 322+450 на АМ “ Струма” – 30.09.13 г. временна организация на ограничаване на скоростта до 50км/ч и ръчно регулирана светофарна уредба .” ІІІ-6222 Смоличано- Целапиково- забранено за т.а,

ЛОВЕШКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС: път ІІІ-3505 Казачево – Велчево – ремонт на мост. Обход от пътен възел “Дъбрава” до пътен възел Абланица” / път I-4/ и път II 35 Ловеч – Троян. Общински път LOV 2141, Добродан-Врабево-Велчево.

МОНТАНСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС: път ІІІ-101 Враца – Бойчиновци забранено за МПС с общо тегло над 15 т. при моста над р. Огоста. ІІ-81 Йончови ханове-Благово рехабилитация.

ПАЗАРДЖИШКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци: За времето от 04.06.12 г. до 15.11.12 г. е затворен пътя Варвара- Велинград, обходни маршрути от Пазарджик през Пещера, Батак, Ракитово, Велинград и Белово - Юндола.

ПЛЕВЕНСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС : ІІІ-304 целогодишно е забранено движението на МПС с общо тегло над 15 т. Обходен маршрут път ІІ-34 Плевен-Никопол; път ІІІ-3004 с. Опанец-целогодишно е пренасочено транзитно движението на МПС с общо тегло над 3,5 т. Обходен маршрут път І-3 от п.в. "КАТ"; път ІІІ-3004 мост над р. Искър-целогодишно е ограничено движението на МПС с общо тегло над 20 т. Обходен маршрут през гр. Долна Митрополия; път ІІІ-3005 с. Ясен-целогодишно е пренасочено транзитно движението на МПС с общо тегло над 3,5 т.; път ІІІ-3005 с. Беглеж-целогодишна забрана за движение на МПС с общо тегло над 8 тона. Обходен маршрут път ІІІ-3502; път ІІІ-3006 свлачище в землището на гр. Червен бряг- забрана за движение на МПС с общо тегло над 12 т. Обходен маршрут път І-3 до Луковит-Червен бряг и обратно.

ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци: път ІІ-56 Павел баня-Брезово-Пловдив между Стряма и Калековец до изграждане на мост над р. Стряма, обходен маршрут: Стряма-Чекерица -п.в."Трилистник" на АМ "Тракия"-Пловдив; път III-642 „Михилци-Хисаря-Калояново” при км 25+936 е затворен поради пропадане на стоманен мост на р. Тикла, обходен маршрут през с. Дуванлий. Поради допълнителни СМР и затваряне на общински път Пловдив-Ягодово, до 03.08.2012г. движението се пренасочва през новоизградения п.в. „Скобелева майка” и западното платно на път ІІ-56 от км 97+ 600 до км 97+ 950.

РУСЕНСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение на МПС: Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км.36+945 / мост с.Кацелово / движение на МПС до 10т. и дясната лента затворена за движение.

СЛИВЕНСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци: път ІІI-6601 Кермен – Гълъбинци
Ограничения за движение на МПС: Път ІІ-53 Елена-Сливен движение на МПС до 10т

СОФИЙСКА ОБЛАСТ
Затворени пътища: път ІІІ-8102 Чибаовци-Свидня; път ІІІ-3701 Етрополе-Ямна-граница ОПУ-Ловеч. .
Временни ограничения: - път ІІ-82 Костенец-о.п. София, забранено е движението на МПС над 10 т.: участък Костенец - Самоков постоянно, участък Самоков - София, всеки ден от 7 до 9 ч. и от 18 до 20 ч.; ІІ-81 София - Петрохан, в района на с. Гинци /свлачище/ - забранено е движението на ППС над 10 т.; път І-8 Нови хан-Вакарел в местността „Побит камък”- свлачище.

СТАРОЗАГОРСКА ОБЛАСТ
Затворени пътища: ІІІ-5007 Ягода-Ветрен-Конаре затворен в района на гр. Николаево, поради ремонт на надлез. Обходен маршрут: общински път-Н. махала-Николаево или общински път за с. Димовци-Гурково; път ІІІ-807-затворен мост над р. Марица при с. Скобелево;

ТЪРГОВИЩКА ОБЛАСТ
път ІІІ-5102 Мировец-Буховци-Острец-Певец-рехабилитация; път ІІІ-4008 Пролаз-Вардун -рехабилитация; път ІІ-49 Търговище-Разград движение с повишено внимание, поради лошо състояние на пътя; път ІІІ-704 Менгишево-Д. Новково-о.п. Омуртаг - ВОД до 11.07.2012 г. отбито и пренасочено двупосочно по отбивен маршрут през път II-48 „Омуртаг-Котел”,„Веренци-Българаново-Могилец”, „Врани кон-Голямо Църковище-Обител”, „Врани кон-Обител/-Церовище-Долна рътлина/III-704/; път ІІІ-706 о.п. Преслав-Върбица/-Менгишево-Величка-граница Сливен, движение в една лента.

ХАСКОВСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци: път ІІІ-8081 Долни Главанак-Малки Воден /скъсани мостови съоръжения/. ІІІ-806 Хасково – Минерални бани и ІІ-59 Ивайловград- Славеево рехабилитация.

ШУМЕНСКА ОБЛАСТ
Ограничения за движение път ІІІ-731 Радко Димитрово-Друмево забранено за товарни МПС-свлачища.

ЯМБОЛСКА ОБЛАСТ
Затворени пътни участъци път ІІ-53 от км. 137+600 до км. 138+309 изграждане на пътен възел с АМ Тракия , обход по новоизграден път.
На главен път I-7 отсечката от с. Зимница, общ. Стралджа до ПВ „Петолъчката”, поради ремонтни дейности /полагате на асвалтова настилка/ обход за л.а. с.Зимница – гр. Стралджа в двете посоки, обход за т.а. с. Веселиново- гр. Ямбол -гр. Сливен в двете посоки.
Ограничения за движение път ІІ-79 Елхово –Бургас рехабилитация.

Неделя, 12 Август 2012 11:08

ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Задържаният вчера от собственика крадец на цветен телевизор се оказа извършител и на друга кражба. През нощта на 11.08.2012г. стопанинът на имот в гр. Велико Търново на ул. „Поборническа” хвана апаш докато изнасял телевизора му от двора на къщата.
Служителите на РУП Велико Търново установиха, че М.П. на 47 години, срещу когото е образувано бързо производство за вчерашното престъпление, е автор и на кражбата на 30 лева, 10 литра олио и кафе машина, от къща на ул. „Константин Кисимов” в областния град, в която проникнал след демонтиране на комарник на отворен прозорец на втория етаж през нощта на 10.08.2012г.
Материалите по бързото производство са докладвани на прокуратурата. На М.П. е повдиганто обвинение в присъствието на служебен защитник. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на мярка за неотклонеие „Задържане под стража”.

Задържаха извършител на кражба на метална стълба и бояджийска пръскача от къща в гр. Павликени. А.М. на 60 години от същия град отнел вещите за времето от полунощ до 17.00 часа на 11.08.2012г. Лицето е криминално проявено и осъждано.
А.М. признава за извършеното. Вещите, предмет на престъплението, са върнати на сосбтвеничката им.  Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Образуваната преписка е докладвана на компетентната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство за извършена кражба.

 

Криминално проявен управлява лек автомобил без книжка след употреба на  алкохол. Малко след полунощ автопатрул спира за проверка в с.Куцина Опел вектра, с водач неправоспособният Л.А. на 29 години от гр. Полски Тръмбеш. Дрегерът отчете 1.55 промила алкохол в издишания въздух. Водачът отказва да даде кръвна проба.
Л.А. е задържан в РУП Полски Тръмбеш за  срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.


1.89 промила отчете дрегерът на 53-годишен водач от с. Драганово. Снощи около 22.30 часа автопатрул спира за проверка в селото лек автомобил Опел астра. Оказва се, че водачът шофира в нетрезво състояние. Отказва да даде кръвна проба.
Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е образувано незабавно производство.

Срещу пиян жител на гр. Стражица е образувано бързо производство за непристойното му поведение. Вчера около 10.50 часа в дежурната част на РУП е получен сигнал, че Н.Г. на 31 години  под въздействие на алкохол отправял ругатни пред заведение в центъра на града, псувал персонала и уринирал на улицата.
Н.Г. е задържан за срок до 24 часа.

Трима пострадаха при пътен инцидент вчера. Около 23.45 часа на пътя между село Козаревец и гр. Г. Оряховица 19-годишният водач на лек автомобил Опел калибра се движи с несъобразена с пътните условия скорост. В.В. губи контрол над автомобила, в резултат на което излиза в ляво от пътното платно, където се преобръща.
Водачът от с. Янтра е с контузия на главата, разкъсна рана на ляво коляно и контузия на гръдния кош. Возещият се на заданата седалка М.Б. на 18 години от с. Янтра е с комоцио и охлучни рани по гърба и краката. Двете момчета са настанени в МОБАЛ без опастност за живота.
На преданата седалка на автомобила се е возил Е.П. на 56 години от с. Янтра. Той е с комоцио и охлузвания по лицето. След преглед е освободен за домашно лечение.
Пътнотранспортното произшествие е обработено по административен ред.

Служителите на РУП Велико Търново разследват кражба на мъжка чантичка отнета от лек автомобил. Вчера за времето между 19.30 часа и 20.15 часа тъжителят оставил управлявания от него Хюндай близо до телевизионната кула в покрайнините на с. Арбанаси. Извършителят счупил предните ляво и дясно ветроупорни стъкла, проникнал в превозното средство и отнел чанатичката с намиращите се в нея лични документи, 2 мобилни телефона и сумата от 35 лева.
По случая е образувано досъдебно производство.

Събота, 11 Август 2012 11:06

ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Двама криминално проявени задържа полицията в гр. Свищов в момент на разкомплектоване на фургон. Вчера около 16.45 часа в дежурната част гражданин подава сигнал, че две лица разбиват намиращия се в съседство на неговия имот ламаринен фургон.
Пристигналият незабавно на мястото в местността „Юмерова бахча” автопатрул установява К.К. на 52 години и М.А. на 56 години, и двамата от дунавския град. В близост до фургона е бил спрян лек автомобил с прикачено полуремарке, собственост на К.К., в което са били натоварени 6 листа ламарина и 7 улука.
Лицата са задържани в РУП Свищов за срок до 24 часа. Срещу тях е образувано бързо производство.

Кражба на 15 метални платна от фирма в железничарския град разкриха служители на РУП Горна Оряховица. За времето от 01.08. до 07.08.2012г. О.А. на 49 години и С.Б. на 60 години отнели платната от оградата на фирмената база на ул. „Св. Княз Борис І”.
О.А. и С.Б. признават за извършеното престъпление. Част от вещите са намерени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в гр. Г. Оряховица. В РУП е образувана преписка.

Стопанин задържа тази нощ апаш, който опитал да открадне телевизор от дома му. Около 03.00 часа 57-годишният великотърновец спипал на място М.Н. на 47 години, докато опитвал да изнесе уреда, който бил поставен на маса на двора в къщата на ул. „Поборническа”. М.Н. влязъл през незаключена врата на съседния имот.
Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него в РУП Велико Търново е образувано бързо производство.

Извършителите на опит за кражба от началото на седмицата са с повдигнати обвинения по воденото досъдебно призводвство. С.А. на 29 години и А.Д. на 34 години от гр. Велико Търново са с мярка „Задържане под стража”, а на А.А. на 34 години е наложена мярка „Домашен арест”.
На 06.08.2012г. трите лица бяха задържани в района на автогара Запада след сигнал на бдителен гражданин в момент на извършване на кражба на близо 40 метра кабели от подземна шахта.

Пиян водач задържаха вчера по обяд служители на РУП Стражица. На пътя между с. Асеново и гр. Стражица дрегерът отчете 1.14 промила на Д.Д. на 39 години от гр. Стражица. Срещу лицето е образувано бързо производство, тъй като същият е осъждан с влязла в сила присъда за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол над допустимата от закона. Д.Д. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

Пробация за срок от 10 месеца и лишаване от правоуправление за половин година е наказанието, което определи вчера съдът в Павликени за шофиране в нетрезво състояние на И.Х. На 24.07.2012г. е установено, че 45-годишният жител на гр. Павликени, който бил с влязла в сила присъда за същото деяние, седнал зад волана след употреба на алкохол.

В РУП Велико Търново е образувано доосъдебно производство за извършена домова кражба. През нощта на 10.08.2012г. от жилище в гр. Велико Търново са отнети 30 лева , туба с 10 литра олио и кафе машина. ИЗвършителят проникнал през незатворен прозорец.

Неделя, 12 Август 2012 11:05

Доброволци раздават презервативи и брошури в Световния ден на младите хора

prezervativi1Младежи раздаваха презервативи и здравно-образователни материали в центъра на Велико Търново. По този начин те отбелязаха Световния ден на младите хора - 12 август. Кампанията е по инициатива на доброволците от Клуб К7 към Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе".

На импровизиран щанд пред сградата на Общината бе издигната голяма червена панделка - символ на борбата срещу ХИВ/СПИН, а младежите раздаваха на минувачи презервативи и брошури. След 17:00 ч. групата от млади хора ще направи почистване около паметника „Асеневци", а в 20:00 ч. ще започне акция с раздаване на материали по някои от най-посещаваните заведения в града.

С тези дейности доброволците на „Клуб К7" целят да покажат на хората колко е важна ролята на младите хора и по колко начини могат да бъдат полезни те със своето лично участие в обществения живот.

Общото събрание на ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта през декември 1999 г. Целта е да се предизвика по - голямо разбиране към Световната програма за младежта в действие. Тазгодишният слоган на кампанията е „Да изградим по-добър свят: Партниране с младите". За първи път през 2007 година 12 август се отбелязва официално в България.

Международният ден на младежта дава възможност на света да разгърне потенциала на младите хора, да отбележи техните постижения и да планира начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Освен това денят предоставя уникалната възможност за това - младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво.

Darik News

Неделя, 12 Август 2012 10:04

Младеж обърна кола край Горна Оряховица, трима са пострадали

lineikaТрима пострадаха при пътен инцидент около 23.45 часа снощи на пътя между село Козаревец и Г. Оряховица. 19-годишен водач на лек автомобил „Опел калибра" се движел с несъобразена с пътните условия скорост, изгубил контрол над колата и се преобърнал край пътното платно.

Водачът от с. Янтра е с контузия на главата, разкъсна рана на ляво коляно и контузия на гръдния кош. Возещият се на заданата седалка 18-годишен младеж е с комоцио и охлузвания по гърба и краката. Двете момчета са настанени във великотърновската болница без опастност за живота.

На предната седалка на автомобила се е возил мъж на 56 години от с. Янтра. Той е с комоцио и охлузвания по лицето. След преглед е освободен за домашно лечение.

Darik News

Неделя, 12 Август 2012 10:02

Оставиха в ареста среднощен крадец

arestЗадържаният вчера от стопанин в дома му във В. Търново среднощен апаш се оказа извършител и на друга кражба. През нощта на 11 август собственикът на имот на ул. „Поборническа" хвана крадец, докато изнасял телевизора му от двора на къщата.

Полицейските служители във Велико Търново установили, че 47-годишният бандит, срещу когото е образувано бързо производство за вчерашното престъпление, е откраднал и 30 лева, 10 литра олио и кафе машина от къща на ул. „Константин Кисимов". Той влязал в имота през нощта на 10 август, след като разкъсал комарник на отворен прозорец на втория етаж.

Материалите по бързото производство са докладвани на прокуратурата. На мъжа е повдигнато обвинение в присъствието на служебен защитник. Задържан е за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража".

Darik News

Неделя, 12 Август 2012 10:01

Катастрофи затрудниха движението през Прохода на Републиката

Катастрофа временно затвори Прохода на Републиката в участъка край Вонеща вода.

19-годишен водач на джип „Гранд Чероки" се e ударил челно при изпреварване в района на моста край селото. Младежът предприел маневра изпреварване на товарен автомобил, при която се блъснал челно в насрещно идващ влекач с прикачено полуремарке на фирма „Спиди", управляван от 37-годишен мъж от с. Белащица.

Пострадали са младия шофьор на джипа от Г. Оряховица и пътуващите с него софиянци на 30 и 59 години и 28-годишен мъж от Дебелец, които са с контузни рани. Прегледани са в центъра за спешна помощ и са освободени за домашно лечение.

Обърнатият на пътя тежкотоварен автомобил затрудняваше движението в района, което преди обед се осъществяваше само в едната пътна лента.

Втора катастрофа е станала в прохода около 11,00 часа близо до разклона за с. Радковци. Лек автомобил БМВ, пътуващ в посока от Полски Тръмбеш към Хаинбоаз, се е врязал в идващ насреща ТИР. Шофьорът на колата се опитал да избегне излязал на шосето стопаджия и се ударил в камиона. Цялата предница на БМВ е помляна, но водачът не е сериозно ранен. Няма пострадали.

Пътни инциденти от двете страни на прохода образуваха колони от автомобили и в двете посоки.

Darik News

Неделя, 12 Август 2012 08:58

Звезден дъжд от "Персеиди" тази нощ

zvezden_dyjНа 12 август метеорният поток Персеиди достига своя максимум. Това е най-силният и най-красив звезден дъжд през годината.

По информация на Националната астрономическа обсерватория в Рожен тази неделя в интервала от 15:00 до 17:30 ч (по Гриниуч) ще могат да се видят около 100 метеора на час. Най-подходящото време за наблюдение на падащите звезди от нашата страна обаче е в нощта на 12 срещу 13 август, до изгрева на Луната в 2:16 ч.

Метеоритният дъжд, който ще бъде най-силен на 12 август, се случва когато Земята премине през потока от отломъци от кометата Суифт-Тътъл, пише БГНЕС. Когато остатъците от нея се сблъскат с атмосферата, те изгарят, често оставяйки ивици светлина в небето - падащи звезди. Метеорите изглеждат, като че ли идват от място в съзвездието Персей, откъдето идва и името Персеиди.

Очаква се в "най-натовареното време" да падат десетки метеорити на час, които ще бъдат видими без специална екипировка.

В периода от 11 до 16 август преди изгрева пък ще можем да видим подреждането в права линия на Луната, Венера, Юпитер и Меркурий в източната част на небето, заедно с тънкия сърп на Луната. Съзвездието Орион също ще бъде над хоризонта.

<< Начало < Предишна 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 Следваща > Край >>
Страница 313 от 755
 

Firefox-32                   IE-32                  Chrome-32                  Opera-32                   Safari-32
  FirefoxMozilla     Internet Explorer    GoogleChrome            Opera                   Safari         
 

Кои хора са най-корумпирани?
 
Случаен Виц
Последни коментари
RSS
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
ТПК "ЕЛЕКТРА"
Производство на Ел.нагреватели и ел.домакински уреди
“ВЕЛПА91” АД
дву; трипетслоен вълнообразен картон микровелпапе каширано велпапе транспортни опаковки потребителски опаковки.